To je přesně ten problém, na který jsem narazila já. Naši doktoři tohle prostě nepoznají, a když Vám kvalifikovaně neporadí pediatr, tak jak to jako rodiče máte poznat vy? V literatuře zoufale chybí skutečně správné tabulky včetně popisu a nejlépe fotografií toho, jak má první, druhé vzpřímení atd. vypadat. Navíc se mnoho rodičů domnívá, že když ta dovednost není úplně dobrá, že "se to časem samo spraví" - ale ono nemusí. Kromě toho, když se to chytí včas, stačí mnohdy jen správná manipulace nebo pár cviků a je po problému. Ale zkuste si cvičit Vojtu s ročním skorobatoletem, jak to teď zažívá moje kamarádka, to je očistec pro obě, jak jsem měla možnost několikrát sledovat.
Jak tady někdo psal, že snad ani není možné si v dnešní době o psychomotorice myslet to, co autorka, tak to zní možná příkře, ale já s tím vpodstatě souhlasím. Častokrát v těhotenství chodíme na různé testy, mnhody nám k tomu otěhotnění musí být dost pomoženo, ale pak s dětmi příšerně manipulujeme, živíme je skleničkama a nevadí nám to. Často je mi z toho smutno.
Předchozí