Tady musím říct, ať se to mnohým nebude líbit, že podle mě bezplatné kvalitní zdravotnictví je protimluv. Můžete se spoléhat, že za "paušál" dostanete dobrou službu, ale jestli chcete být jistější, tak si připlaťte. Jak jsem psala, měla jsem nadstandard a zaplaceného doktora, velkého profíka. Ten, ač podle jiných příspěvků i tady na rodině se někdy k pacientkám chová hrubě, ke mě se choval jako gentleman a na nic z toho, co udělal, jsem si stěžovat nemohla. Na nadstandardu byly sestřičky celkem milé a to, že se mi opravdu věnovalo 5 laktačních poradkyň, také neberu jako normál. Většinou spíš slyším "kojit jsem se musela naučit sama". Takže moje rada je hledejte, co vám bude sedět, a pak si za to připlaťte. Já to příště udělám stejně - ty peníze, co mě to stálo, beru jako jednu ze svých nejlepších investic.
Malý postřeh nakonec: mám kamarádku, doktorku, která rodí děti ve fakultní nemocnici. Před pár týdny porodila sama a největší strach měla z toho, že ji budou rodit někteří její kolegové...
Předchozí