Finrone,
mám pozitivní zkušenost s porodnicí v Havlíčkově Brodě, do které jsem si zajela 60km i když mám jinak porodnici 5 minut od domu. Neznám nikoho kdo by tam byl nespokojený a ani na diskusi tady na rodince nejsou negativní zážitky. Měla jsem vyloženě přirozený porod, velmi rychlý, bez klistýru, bez holení, bez nástřihu (dítě váha 3,9kg), v příjemném přítmí s milým personálem. Co je hlavní a pro mě osobně důležité: když nejsou komplikace (a to zdůrazňuji, protože si myslím, že je tak má být, že některé vymoženosti platí jen když nejsou komplikace) tak se rodí na stejném pokoji, kde je první doma porodní a kde je každá mamina sama (mají takové pokoje 4) a může se vybrat poloha a dost častá poloha tam je v kleku, já jsem taky tak rodila coby prvorodička a nemůžu si to vynachválit, bylo to opravdu velmi přirozené a krásné!!! Porodní plán tam je skoro samozřejmost, řídili se jim i ve věcech na které jsem si já sama v dané chvíli ani nevzpomněla. Mimojiné se tam rodí i do vody i když o to jsem nestála. Vybavení není nemocniční, ale civilní, takže jsme si s manželem připadali jako doma.
Pro všechny: je škoda, že se o této porodnici nehovoří v takových superlativech jako o Vrchlabí, protože si myslím, že si s ní v ničem nezadá v přístupu k přirozenému porodu! Asi to o ní není tak známo a nemá takovou reklamu!
Předchozí