No s vybavením pokoje taky :o)
Beru to tak, že většina toho, o čem jsem psala, je dost netypické. Sice mi porodní bolesti nevěřili, ale když jsem na nich trvala, tak mě vyšetřili a pak už vše šlo rychle, profesionálně a se zdvořilým přístupem (na to jsem obzvlášť háklivá). Bolesti při kojení mi sice nevěřili celou dobu, ale vzhledem k tomu, že jsem na nich trvala, tak se mnou opravdu pracovalo 5 různých odbornic a do konce pobytu v porodnici mě naučily perfektně kojit v různých polohách i poslepu (ragády neznám). No a na bolestech té hráze jsem ještě v porodnici asi netrvala dost přesvědčivě, takže za to zanedbání si můžu tak trochu sama. Celý můj příspěvek byl v podstatě o tom "když vás něco bolí, trvejte si na svém, opak se vám může vymstít".
S čím jsem ještě byla spokojená? Nejvíc mě napadá systém vzdělávání rodiček - měli cca 10 různých bloků vzdělávání, každou chvíli za mnou někdo přišel a říká "já vám teď řeknu něco o kojení ... rehabilitaci po porodu ... nošení dítěte ... koupání dítěte ... nemocech dítěte ... první pomoci atd.", když skončil, tak jsem podepsala papír, že jsem to jako slyšela. Předpokládám, že na konci všem kontrolovali, jestli opravdu všichni slyšeli vše a stvrdili to svým podpisem.
Předchozí