blbý je to,že ani toho pediatra si moc nevybereš. Podle info, které mám, je prostě směrodatný názor lékaře, který má službu. Právo na volbu lékaře lze v tomto případě prosadit jen velmi těžko. Nevím, jestli by pomohlo, pokud to bude jeho kolega z nemocnice - to asi jo, ale nevím, i když i tak by mohly nastat třenice. A člověk zvenku? Podle toho, co vím, tak nemocnice často nikoho cizího k porodům pouštět nechtějí. Zaplacený lékař zvenku se tak může ocitnout v roli pouhého doprovodu, který do toho nemá co kecat.
Zase je otázka, nakolik by personál byl ochoten jít do konfliktu s doprovodem. V krajním případě by skutečně mohlo dojít i k přetahování o dítě, ale připouštím, že v praxi by asi ustoupili přání, vzlášť pokud by šlo zákonného zástupce dítěte - tedy otce. Z právního hlediska na něj rozhodně musí brát ohled více než na onoho cizího pediatra.
Taky jsem porodnici vybírala, až jsem přebrala. Dala jsem na řeči o "výborné paní primářce z dětského". No, možná byla dobrá. To nevím. Celou tu dobu jsem ji totiž neviděla. Asi měla dovču. A to, co ji zastupovalo, to byla katastrofa. Až do té doby jsem měla k pediatrům důvěru, protože jsem se zatím setkala jen s takovými, pro které byla péče o děti posláním. V porodnici jsem pak utrpěla docela slušný šok. O půl roku později získali titul baby friendly.
Předchozí