| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí v Ostravě

Markéto: co se nepříjemného napojení na přístroje týče - pokud šlo o monitor, tak panebože, je blbost nutit rodičku ležet na zádech, když jí to nedělá dobře! Monitor se dá natočit v sedě, na boku, i ve stoje! Pro nekoho může být těžké tohle pochopit - těhotná jsem byla 3x, ale jen jednou mi ležení na zádech vadilo. Vadilo mi ovšem tak, že jsem měla po chvilce pocit, že omdlím nebo budu zvracet. Na druhou stranu je fakt, že mě by teda lékaři nedonutili si lehnout, to by mě museli přeprat.

K "běžné praxi" v porodnici - souhlasím, že větší příprava a větší schopnost bojovat za sebe by Lucii pomohla. Proč by to ale nemohlo být tak, jak by to dle zákonů býti mělo? tj. že o všech úkonech by měl být pacient informován a souhlasit s nimi?

K "okradená, znásilněná, prázdná" - Lucie není první žena na světě, která se po porodu takto cítí.
Trauma pro dítě - kdo z nás ví, co se v té malé hlavičce děje? Kdo z nás dokáže říct, jak se na dítěti způsob porodu a chování po porodu projeví? Já mám třeba hodné, klidné děti, nikdy nebyly uplakané - ale je to důsledek pohodového porodu a citlivého přístupu k nim po porodu? Mohlo to přispět, nemuselo. Zkusme se vcítit do miminka: dítě je 9 měsíců v bezpečném lůně matčině. Porod je pro něj (i když je "přirozený") velice stresující a náročnou záležitostí. Zároveň - miminka neumí počkat ještě chvíli, než je zváží, změří, odsají, umyjí... Miminko ušlo náročnou cestu a je ve zcela jiném světě, který nezná. Má být obklopeno instrumenty, koupáno atd.? Nebo by spíš potřebovalo být přivinuto, slyšet tep matčina srdce, její hlas? A to hned?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.