Rozhodně si nemyslím, že přístup byl ideální, třeba představit se je slušnost i bez VŠ. Ovšem to, že ve fakultní nemocnici se v rámci výuky účastní vizity, vyšetření či zákroku medici je samozřejmé. To taky podepisujeme souhlas a není tak těžké si to zjistit již před porodem, ale i to lze odmítnout. Vyšetření po porodu na pokoji je zcela běžné, ale provádí se u malé vizity a medici ani nikdo jinej se toho neučastní. Velká vizita je ve valné většině 1-2x za týden a to se skutečně nevyšetřuje vůbec nic, je z toho jen vítr na chodbě. Bohužel si dobře neumím představit, jak si zve lékař každou rodičku individuelně na vyšetřovnu při dnešní vysoké porodnosti. To by vizita trvala dva dny.Při vizitě lékař- sestra se dá udělat vše diskrétně(zvednout prostěradlo).Že vezmou dítě pravděpodobně mělo nějaký důvod, jistě ho měli zdělit, ovšem nečekala bych a ptala se. Příjde mi, že tam vázla komunikace a tak nebudu jen pasívně trpět a pak extrémně odjíždět. Já bych se ptala kde a proč mám dítě a nevěřím, že by mi nic neřekli, totalitné zdravotnictví už opravdu nemáme. Proto si tak trošičku myslím, že ho neodvezli jen tak z rozmaru.Rozhodně by to mělo být jinak to souhlasím, ale né ve všem a můj názor je, že článek je napsaný zbytečně expresívně a jen doufám, že si ho nečte žádná nastávající maminka z Ostravy, protože nabyde dojmu, že i rodit pod mostem je lepší než v ostravské nemocnici, toť vše.
Předchozí