Re vyšetření mediky - naprosto chápu, že se musí učit na živém "materiálu" a nemám zásadní problém s tím, aby byli u mého, třeba i poporodního vyšetření. ALE: za SAMOZŘEJMOST považuji, aby mě o to v takovém případě ZDVOŘILE a s úsměvem požádal v tu chvíli ošetřující lékař. Když jich bude víc, ani se nemusí představovat jednotlivě. V takovém případě bych je určitě neodmítla (tedy snad jen kdyby mi bylo nějak hodně blbě) a ještě bych měla dobrý pocit.
To, že k rodičce naklušou jen tak bez dalšího na pokoj, jako by se nechumelilo, a nikdo neřekne ani bú, to považuji za hrubou neslušnost.
P.S. Když jsem chodila do nemocnice na předporodní vyšetření, tak se mnou pan dr. jednal vždy zdvořile a nemohu si na něho stěžovat. Ale jednou jsem tam přišla a v ordinaci seděla kromě něho ještě jakási slečna a černoch a vypadalo to, že se mi chystají jen tak bez dalšího taky koukat mezi nohy. Tak jsem je zdvořile požádala, zda by mi mohli říci, kdo jsou, když už mi jako úplně cizí lidi mají koukat na intimní místa. Představili se, myslím, že trochu zahanbeně, a doufám, že jim to aspoň trošku dalo lekci do budoucna, až budou vystudovaní.
Předchozí