| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí v Ostravě

Článek jsem přelouskala několikrát a nedalo mi, abych nereagovala. Jsem taky z Ostravy, mám dvě děti 3roky a 6 měsíců. jednou jsem rodila v Ostravě-Porubě a podruhé v Ostravě-Vítkovicích, sestra rodila v Ostravě-Fifejdách, takže máme vyzkoušené všechny porodnice a ani na jednu si nemůžeme stěžovat co se týče personálu, proto příspěvěk Lucie naprosto nechápu a připadá mi hooodně nadnesený až hysterický. Hned jedna z prvních vět "Stázku jsem držela v bříšku déle než bylo bezpečné"- To jde?? První dcerka se narodila v 7měsíci, proto mě to tak udivilo,porod snad záleží na dítěti ne na matce??!!
To že se Lucka rozhodla rodit doma,no je to její věc, ale to že si nezajistila ani PA nebo dulu od ní teda nezodpovědnost, mohla tím ohrozit sebe i dítě,a navíc měla počítat i s alternativou že bude muset rodit v nemocnici a proto si měla zjistit všechny informace, to snad není v dnešní době takový problém, navíc na to měla 9 měsíců.
Vyplňování papírů na příjmu je sice děs, ale dá se to zvládnout, navíc při každém příjmu se mě ptali zda souhlasím s tím,aby byli přítomní medici a musela jsem svoje prohlášení podepsat,nebyla jsem proti.Co se týče představování lékařů, no u porodu mi bylo srdečně jedno jestli se doktor jmenuje Martin nebo Lukáš!!:)) Navíc koho to zajímá, tak si to může lehce zjistit na cedulce nebo má pusu tak se zeptá přímo,ne??
Oxytocin se dává u porodu na urychlení nebo při nepostupujícím porodu, taky jsem ho měla, nebylo to nic příjemného ale dalo se to vydržet. To že mi sestra říkala kdy tlačit a kdy ne a jak mám dýchat,za to jsem byla ráda, aspoň jsem věděla co mám dělat a snažila jsem se je poslouchat,a ne se ještě cítit ukřivděně že po mě něco chtějí!! vyholování hráze a nástřih je snad taky normální, kdyby si to pisatelka zjistila předem taky by nebyla překvapená, nástřih je mnohem méně bolestivý než roztržení a taky se pak lépe hojí. Po porodu jsem své dítko dostala hned na bříško, teda jen to druhé, první muselo ihned do inkubátoru nebo jak píše pisatelka do "plexisklové krabice", ten název je otřesný, já jsem za něj vděčná, díky němu je moje miminko naživu.Ale taky ho pak odnesli na umytí, vyšetření a pak mi ho donesli krásně navoňané a čisťoučké. Žádné trauma z porodu mé děti nemají ani já ne. Pláč v noci je u dětí normální, stejně jako třeba pláč při koupání, vymlouvat se na trauma mi příjde na hlavu.
No a tím že druhý den po porodu odešla na revers z nemocnice mě doráží úplně, nikdy by mě ani nenapadlo odejít z porodnice pokud mé dítě potřebuje inkubátor,pro srandu ho tam určitě nedávali!!
A milování po 7 týdnech u mě neřicházelo úvahu ani náhodou, až po 4 měsících jsem mu začla zase pomalu přicházet na chuť!!:))
Mám ten dojem, že slečna pisatelka je psychicky nevyzrálá na svůj věk a na to aby vychovávala dítě, ještě ke všemu když pracuje v pedagogice jak píše, i proto mě její přístup udivil.Ale co mě překvapilo nejvíc je fakt, že neprojevila žádnou radost nad tím, že má krásné a zdravé miminko, ale jen si na všechno stěžuje a hledá vyníky, chtělo by si to vyslechnou i lékaře co řeknout nad takovouhle rodičkou, na pokoji jsem ležela s maminkou která všechny poučovala a diktovala co mají dělat a jak, dokonce i lékařúm, ona věděla všechno nejlíp a ostatní byli blbci, pak na ni byl personál logicky nepříjemný, ani se jim nedivím. Kdo ví jestli i tohle nebyl podobný případ.
Lucce bych radila, pokud má nějaké trauma, jako že asi jo, tak ať si zajde za psychologem, jinak ty svoje nálady přenáší na miminko a tím mu škodí. moc jí přeji aby bylo vše v pořádku a jen se radovali nad svojí dcerkou, to je snad to nejdůležitější, no ne??

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.