| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se rodí v Ostravě

Sylvo, můžeš mi prosím uvést tedy nějaký odůvodněný případ, kdy je nutné holení a klystýr? Resp., jak se dá před zahájením vlastního porodu poznat, zda budou tyto procedury účelné??

Mimochodem--můj laický postřeh z mého pouhého jednoho porodu...těsně před ním jsem trpěla zácpou a po klystýru se mi výrazně ulevilo a za druhé..při tlačení člověk používá břišní lis, tedy stejné svalstvo, které používá při vyměšovaní, pokud tedy budu mít střeva plná stolice, tak tlačením dítěte nebudu tlačit zároveň stolici???? Klyzma jsem absolvovala, nicméně při porodu jsem hodně pila a v průběhu prvního zatlačení mi okamžutě celý obsah močáku šel ven...jsem přesvědčená, že se stolicí by to bylo stejné a z mého pohledu..byl-li by to jediný důvod, proč podstoupit klyzma, zvedám pro něj ruku. A řeči typu "oholit se mohu sama doma" nepovažuju vůbec za shazující, řekla bych, že to je prostě jednodušší než pak vést řeči o tom, jak je to rutinní a dehonestující zásah...když mi budou šít rozčíslou hlavu, také mi to místo oholí, nikdo si nestěžuje..pokud se má nástřih provádět nikoliv rutinně,ale pouze v odůvodněných případech, nelze jeho provedení tedy předvídat, proto považuji holení za odůvodněné vždy.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.