Smyslem porodu je porodit, protože " mít zdravé dítě" je prostě blábol, dítě nemám a nevlastním dítě je samostatná bytost, kterou mám přivést v klidu a pohodě na svět v době a délce, jakou si žádá. Plně souhlasím s autorkou úvodního článku, i když mě k domácímu porodu vedly úvahy po 2 předchozích porodech, ktré byly naštěstí téměř přirozené, kromě injekce na porození placenty a příšernéhpo prostředí porodnice. Myslím, že o tom, zda bude dítě zdravé nerozhoduje porod, ale příroda a okolnosti. Velice mě mrzí, že autorka nemohla prožít to, co já se svým přítelem, protože přestože celý porod trval 2 hodiny a mě se to zdá vlastně málo, protože to bylo úžasné, a výsledkem snaženíbyla naše sladká Klárka, spokojené neplačící, zvědavě a moudře koukající miminko, které jsem si celou dobu mohla tisknout k sobě a nikdo ho nezkoumal ani neprohlížel, jestli umí co by dle lékařů umět měla, protože toho ukázala mnohlem víc, než lékařské tabulky požadují. Bude jí 6 měsíců, je , bohužel pro mé 2 starší děti 15 a 9, mnohem spokojenější šikovnější a hlavně bez problémů kojená. Děkuji sama sobě a všem okolo, že mě podpořili v mé touze ropdit doma. Musím podotknout, že jsem věděla, že čekám zdravé dítě, v termínu a jsem sama zcela zdráva. V opačném případě bych považovala za nutné do porodnice jít, protože pak by porod doma nebyl přirozený a miminko ohrozil!!
Předchozí