Sylvie!
Je mi moc líto, že jsi musela prožít něco tak hrozného, teď rozumím, že mi dvě asi těžko budeme vnímat ten článek podobně.
Už jsme probraly, že když někdo nechce(cokoli), nemůže a nesmí ho do toho nikdo nutit. Já opravdu brala zrovna to holení jako absolutně nezatěžující a proto jsem prostě nechápala tomu, proč se prostě neoholit doma. Beru, kdo nechce, ten nechce. Jen třeba trošku zrovna u tebe nerozumím tomu, že oholit do plavek a tam dolu je takovej rozdíl??? Já si tam dolu nevidím a nevidela nikdy(jen se zrcátkem:-)). Co se týče nástřihu, také rozumím, opakuji jen za sebe, nejsem si jista u velikosti hlavy mojích dětí, jek by to dopadlo.
Teď bych se vrátila k úvodnímu článku. Lucie je inteligentní a vzdělaná, internet používá, nerozumím teda proč si vše nezjistila??? Já rodila ve dvou porodnicích a v každé mě se vším informovali. Tady je také dost zkušeností maminek z Ostravy. Lucie chtěla rodit doma, to musela mít vše jěště důkladněji a podrobněji zjištěné, jak kdyby chtěla "bez remcání" rodit v porodnici. Co třeba napsat předem článek ŽENY KDO RODIL V OSTRAVĚ? Za dva tři dny by měla zkušeností habaděj. Navíc snad v každé porodnici jsou přípravy k porodu, mohla se na vše osobně poptat i když chtěla rodit doma s tou variantou snad musela počítat. Jo přístp některých zdravotníků je hulvátský, ale to není objev a ani neříkám, že je to snad dobře. Takže spůsob jak třeba bojovat s takovým přístupem je nejít tam rodit, kdo nemá klienty snad začne uvažovat proč. Těch vhodných spůsobů si může člověk najít v plné kondici a síle a né to zkoušet na vlastní kůži, pokuď nejsem schopna všem rázně a jasně dát na jevo co ano co né. Lucie je přesvědčena, že všichni jí ublížili a chtěli ublížit jak jí tak děťátku. Věci co jsou zcela běžné a mohli jí potkat i po domácím porodu dávala za vinu personálu. Já jsem ale přesvědčena, že ji přez všechen ten neurvalý zpusob chtěli POMOCT! Třeba i to, že měla dcerka apgar 8 bylo nakonec jejích zásluhou. Porod bolí a Lucie to opravdu nečekala až tak moc i to mohlo být jako jeden z důvodů, proč to vše tak nesla a to nemuselo být jen tím "jedem" oxitocinem. Rodila poprvé, těžko mohla shodnotit jak a kdy to bolí. Mě prostě na článku nesedí mnoho věcí a už je nebudu donekonečna vypisovat, jo ale ještě mi nedá ten sex:-) 7tydnů po porodu to je zcela běžné, někdo může po týdnu, někdo po několika měsících a vůbec to nemuselo být jen tím špatným zážitkem.
Prostě informovat se předem a důkladně, možná by to bylo náročné, ale zrovna v případě Lucie by to stálo za to. Neomlouvám tím neurvalost personálu, ale ani nevěřím, že někdo může být tak najivní, že by čekal všude přístup dle svých představ.
Také opakuji, jak už tady padlo několikrát, chtělo by to také pohled z druhé strany fronty:-).
Předchozí