Neda mi to a taky se pripojuji...
Jako prvorodicka jsem byla rozhodnuta ze porodim v porodnici ale vedela jsem ze nebudu chtit kvuli krecovym zilam epidural a tedy to asi bolet bude...ale uprimne jsem si FAKT ani v nejmensim nedovedla predstavit ze to bude bolet TAK MOC!!! Fakt to byl POROD!!! Tot vase zdeseni ze to bolelo-doma by to bylo stejne spatne, zrejme horsi hlavne pro holcicku.
Mela jsem nacteno, byla jsem na kurzu tak jsem moc dobre vedela ve ktere fazi porodu jsem a co mam delat, to jste nevedela?? i kdyz chtela jste rodit doma..tak snad ano?!
Kazdopadne ja doktora jsem 3x behem tech 9ti hodin, pokazde to byl jiny...pri uvodu, v polovine a tesne pred koncem. Jinak jsem "rodila" sama (kdo jiny taky za me , ze?... :))a v druhe dobe tam byl manzel..na konci sestra ktera privolala doktorku. Docela jsem ted s odstupem s celym prubehem vcelku spokojena, urcite jsem nebyla hystericka ani nekricela, nejak se mi na to nedostavalo sil a prislo mi to zbytecne. Kdyz kricite jen tak do vetru tak je to na prd...neco jineho je dat to do kontrakci. Ale je fakt ze bezprostredne po porodu a tak do pul roka jsem na porod vzpominala jeste v barvach a nez jsem zapomnela - byl to hodne silny zazitek.
No a ke kontrakcim - ony jsou spousteny skutecne HORMONEM Oxytocinem ktery se tvori v mozku (v hypofyze)-to co pichaji je fakt ten hormon a zadny jed nebo za co to povazujete!!!
Hysterii pretrvavajici do konce sestinedeli celkem chapu ale musite se nad to prenest a soustredit se na svou holcicku a byt klidna kvuli ni!!! Ona muze byt nervozni protoze je na vas naladena a podrazdenost z vas citi. Ted musite byt silna a kvuli ni na vse co vam pripadalo osklive zapomenout. Chodte hodne ven na slunicko dobit baterky a koukat do prirody.
Priste to snad budete zvladat lepe, hlavne si dopredu vyberte porodnici a sezente si tam porodni asistentku s tim ze jste stydliva a chcete jednoho doktora a soukromi...holt vas brali jako rizikovy pripad proto jich tam bylo tolik a nebyl cas na predstavovani. Budte rada ze je mala oki a zdrava!! Apgar skore 8 po takhle nepostupujicim porodu je fakt spiskove, budte na ni pysna!!
DRZIM PALCE :)
Předchozí