Milado, snažila jsem se ti to už vysvětlit. Já věřím, že to přirovnání se nemůže pozdávat všem, to asi ani nejde, ono já jsem se ani tak nesnažila srovnávat(možná jsem se jen špatně vyjádřila). Spíše jsem jen chtěla zjistit a to opakuji jestli ženy řeší zbytečné zákroky jen u sebe , nebo také u svých dětí. Opakuji, jsem ráda, že většina áno. Já ani neřekla, že ženy co nechají píchat ouška své děti týrají(to je stejně přehnaný výraz jako znásilnění).
Já samozřejmě respektuji oba rodiče, protože jsou rovnoprávní zákonní zástupci, to bezpochyby(většinou). To ale neznamená, že pokuď jsem přesvědčena o zbytečnosti bolestivého zákroku, nebudu dítě hájit i před druhým rodičem, který by zákrok vyžadoval, to už rozpytváváme zase jiné téma.
Danielo a Ráchel! Opakuji, že nesoudím ženy, co ouška píchat nechají ani bych je nenazvala tyrankama nic podobného. Nicméně jsem přesvědčena, že je to zákrok zbytečný, bolestivý a může mít komplikace v kterémkoli věku. To, že jsou vaše holčičky parádnice a náušničky nosí rády není však argument. To by jsme se nemohly divit mamince která by tvrdila, že své dceři, když byla malá nechala udělat pearcing do pupíku, protože je po ní a ona sama ho moc chtěla, jen se bálá a navíc se jí špatně hojil. Teď je dcera moc šťastná, že ho má:-)). Doufám, že mě opět neukamenujete za to přirovnání:-).Tohle je opravdu zákrok, který můžete nechat na dobu, kdy se ony rozhodnou. Spousta jiných věcí odložit nejde a ani se děti samotné rozhodnout nemůžou.
Jo a Danielo jsem opravdu moc ráda, že jsem se neúčastnila "dudlíkové"diskuse, já bych je šíleně hájila. U prvního dítka jsem týden trpěla a bojovala s nutkáním dudlík dát, pak jsem vyměkla a byl klid. Naštěstí jsem o kojení nepřišla, problémy s ním jsem řešila nejvíc hned na začátku kdy i slovo dudlík bylo zakázáné:-).
Předchozí