Market, jestli budeš na lékaře takhle dotírat tak za chvíli to plošné vyšetření na streptokoka zruší a namísto toho budou antibiotika při porodu dostávat všechny ženy, protože co kdyby .......:-)
Co mi jako laikovi v článku není jasné a přesto by mě to velmi zajímalo:
"Je třeba, aby v době porodu nebylo kultivační vyšetření starší než 5 týdnů" - tohle mohla paní Dr. vysvětlit, mě není jasné proč
"Na druhé straně tam kde zůstává celistvý vak blan až do porodu, není třeba antibiotika podávat ani v případě pozitivního kultivačního nálezu z pochvy" - dítě v tomto případě také nakonec prochází pochvou, takže proč? Jsou snad případy kdy plodový obal chrání dítě i při průchodu pochvou a dítě se narodí v něm?
naproti tomu si podle mě mohla paní Dr. odpustit:
"Některé ženy toto vyšetření nechtějí podstoupit, zbytečně však ohrožují své dosud nenarozené dítě" - naprosto neprofesionální prohlášení. A co jako mám dělat? Vyhledávat tyto ženy a kamenovat je? Nebo je to zastrašení pro ty co se teprve rozhodují?
V článku není nic o negativním dopadu podávání antibiotik na novorozence - já je neznám a ráda bych se je také dozvěděla z úst odborníka a do odborného nazaujatého článku podle mě patří.
Podle mě je naprosto nezbytné aby zdravé dítě nebylo odlučováno od matky, když to trochu přeženu tak "ani na vteřinu". Je důležité aby maminka věděla jak vypadá a jak se chová zdravý novorozenec od prvních minutek. Pak bude i matka schopná rychle rozpoznat změny, které by mohli ukazovat na nějaké zdravotní problémy. Potom by mohla odpadnout mnohá monitorování, vyšetření ....... Myslím, že by rodiče měly dostat možnost si vybrat jaká vyšetření oni sami a jejich dítě podstoupí. Já vím, že ta možnost tu je i dnes, ale kolik rodičů o ní ví a kolik rodičů je zastrašováno a emocionálně vydíráno? Já sama jsem si to zažila v jiném případě (amniocentéza).
Předchozí