Můžu uklidnit všechny maminky, které to přirozeně "nezvládly". Já sama rodila 2x císařem, protože normálně to prostě nešlo, oběma dětem operační zásah do porodu zachránil život (v 1.případě a ve 2. zdraví). Dlouho jsem se vzpamatovávala z toho, že jsem vlastně přirozeně neporodila, měla jsem deprese a velmi nízké sebevědomí, protože já jsem to nedokázala! Vždyť je to tak jednoduché a lehké! Stačí poslouchat svoje tělo, všude to přece píšou... U druhého porodu jsem se rozbrečela, když mi oznámili, že musíme na sál a já se okamžitě začala obviňovat z vlastní neschopnosti. Nakonec kolem mě stálo 5 doktorů a několik porodních asistentek a všichni mě uklidňovali, že to tak není, že jde přece hlavně o zdraví miminka a maminky. Aspoň že to kojení nám jde dobře... Jo a syna jsem nekojila vůbec, vyrostl na Nutrilonu, je zdravý, inteligentní a veselý a já jsem neznala, co to je nevyspat se :-D Což u malé říct nemůžu, protože kojíme skoro "imrvere" a malá má atopický ekzém :-) Ale je fakt, že když v televizi v nějakém seriálu nebo dokumentu vidím, jak krásné to je přirozeně porodit, tak dodneška brečím. Asi si budu muset ještě chvilku počkat, než všechno vstřebám a mávnu nad tím rukou... A děti mě milují - císař necísař - tak o co víc vlastně jde, že?
Předchozí