Ajucho, já sice nejsem lékař, ale pokud vím, tak Reyův syndrom nezpůsobuje horečka, ale naopak hrozí při snižování horečky u dětí aspirinem. I tak je ale dost vzácný. O jeho přímé souvislosti s horečkou jsem neslyšela.
Horečka může způsobit febrilní křeče, které vypadají děsivě, ale v naprosté většině případů jsou neškodné.
Hodně vysoké horečky po delší dobu by mohly poškodit dětský organismus, to ano, ale dost se různí i odborné názory na to, jak vysokou horečku srážet, např. v jedné americké knize o dětech, kterou mám doma píší, že do 38,5 stupňů (nebo 39 v konečníku) nedělat nic a do 39 stupňů sledovat a vyčkávat, od 39,5 stupňů srážet. Můj dětský doktor říká od 38,5, někteří už od 38.
Jinak k Tvému postoji k očkování už snad není co dodat, už bylo vše řečeno, nejde o to za každou cenu neočkovat, ale používat při tom hlavu, získávat věrohodné (zdůrazňuji) informace a zvážit vždy v konkrétním případě, zda je to či ono očkování vhodné a zda klady převýší rizika.
Těmi riziky bohužel není počáteční zhoršení stavu, které znamená jak to pěkně zabírá (jako u homeopatik). Ale myslím, že když přečteš vše dozadu a pozorně, tak Ti to snad dojde.
Předchozí