Také jsem byla au-pair, poznala jsem 3 evropské rodiny. Jsem nekonfliktní člověk a asi jsem měla i štěstí - celkově tuto zkušenost hodnotím velmi pozitivně. V první rodině jsem dostala rozvrh hodin, jak který den mám na starosti dítě. Pokud jsem někdy pracovala víc, mohla jsem si vybrat volno jindy nebo mě práci přesčas zaplatili. Ve druhé rodině to bylo ze začátku horší, místo 30 hodin týdně jsem pracovala skoro 50. Pár týdnů jsem si to nechala líbit, pak jsem se však vzepřela a vymohla jsem si rozvrh 30 hodin týdně. V obou rodinách matky dětí nepracovaly, věnovaly se svým zájmům a odpočinku. V tomto směru mi těch dětí bylo líto - jak maminky neustále zdůrazňují, jak své děti milují, ale nevzdají se kvůli nim svého pohodlí... Ve třetí rodině matka chodila každé odpoledne do práce, dopoledne jsem měla volná, pokud jsme společně nejeli někam na výlet. Tady se mi líbilo nejvíc. Ve všech rodinách jsem se cítila dobře, mojí hlavní povinností bylo starat se o děti. V prvních dvou rodinách měli paní na úklid, v té třetí jsme se střídaly s matkou dítěte. K au-pair pobytům jsem se rozhodla hlavně kvůli jazykům a možnosti žít nějakou dobu v jiné zemi. A nelituji toho.
Předchozí