Pro mne je hlavne problem v tom, ze kdyz moje deti narazi na nejakeho takoveho vylupka, kteremu je vsechno dovolene, tak to samozrejme zkouseji taky. A pokud si takovy vylupek mysli, ze muze v klidu ostatnim brat hracky nebo dokonce ostatni deti klidne uderit a rodice to ignoruji, tak je pak cela situace hodne slozita - rodice vylupka ho nechaji a rodice ostatnich deti muzou tak leda odejit.
Ja myslim, ze jsou telesne tresty a telesne tresty - samozrejme nikdo nesmi sve dite tyrat treba bitim remenem nebo vareckou, ani facky neuznavam, ale obcas lupnuti za ucho nebo placnuti pres kopajici nohu u nas padne. Ja asi nemam ten dar petadvacetkrat opakovat to same a doufat, ze snad uz to to dite pochopi. Deti jsou po mame tvrdohlave a nekdy nefunguje ani pozitivni motivace ani vychladnuti o samote.
S au-pair je to jeste slozitejsi, protoze starsi deti si spocitaji, ze maji vyhodnejsi pozici a opravdu toho zneuzivaji (deti nejsou zas takovi andilci) - jedina cesta je pro au-pair a rodice tahnout za jeden provaz, ale jestli jsou rodice mimo misu s predstavou, jake maji hodne deti, tak si myslim, ze ta au-pair casto opravdu nema zpusob, jak to zvladnout. Ted mluvim spis o detech okolo tri let a vys.
Ja bohuzel verim, ze prilisna tolerance svobodneho chovani deti nas vsechny jeste dost potresta... deti musi mit hranice a musi mit respekt - jinak budeme jednou hodne litovat.
Kimmy
Předchozí