Lizzie, tohle není tak jasná věc. Já nemám moc ráda takové ty typy, co nosí rypák nahoru a nedotknou se ničeho, co "není jejich práce". Má matka by se velmi podivila, jak jsem se v UK naučila starat o domácnost, doma jsem se nijak zvlášť nepředřela. Také jsem měla v popisu povinností, že budu dělat lehké domácí práce. Jenže jsem se normálně regulérně dělila o péči o domácnost, jelikož jsem byla považována za člena rodiny, používala koupelnu, záchod, kuchyň...prostě jako doma. Paní na úklid jsme neměli. Nepřišlo mi divné, že tedy někdy vypucuji kuchyň, koupelnu, či vyluxuji. Rozhodně mi tato zkušenost prospěla a šlachy na rukou se mi nezkrátily :-)
Pokud jede nějaká dívka dělat Au-Pair a myslí si, že bude dětičky v parku houpat na houpačce, tak ať tam raději nejezdí. To samé, pokud se slečna bojí, že jí jarová voda zničí nehty. Nemluvím zde o případech zneužívání, Au-Pair by rozhodně neměla být Popelka. Jde o to, aby ze sebe člověk nenechal dělat pucku a aby se uměl ozvat.
I v běžném zaměstnání člověk sem tam musí udělat něco, co není jeho práce. A já to beru, pokud se nejedná o nějakou pravidelnost.
Předchozí