Samozřejmě že je každej zodpovědnej za svoje jednaní, ale autorka tady mluvila o extrémní situaci, kterou přiznala, že nezvládla. Ale ono se to lehkce soudí, když člověk takový tlak neprožil, sama v cizí zemi a když jí ještě seberou pas a ona se nemůže dostat domů.Dobře znám způsob, jakým se k au-pair chovají, Indové jsou asi zakomplexovaní, tak se tam k těm au-pair chovají ještě hůř.Asi každá matka není tak dokonalá, že jí občas neujedou nervy a i na svoje dítě zařve nebo udělá, čeho potom lituje, když je pod tlakem, přetažená, má nějaké psychické problémy.Takže přece nesudte, co jste nějak nezažili.
Já jsem 1,5 roku byla v Anglii taky jako au-pair a vím o jaké psychické tyraně ze strany Angličanů vůči au-pair mluví.Autorka přiznala, že jí občas ujely nervy, přijde mi, že tato diskuze jde trochu do extrému, napíše tam, že je zatahala za vlasy a polila děti vodou a už se hodnotí, že je týrá a že je drsná.
Myslím, že se nedá srovnat být holka na hlídání tady a tam au-pair se vším všudy a o to tu šlo. A většina příspěvků tu začne pitvat jaká je špatná "hlídačka.", matka
Taky se nedá srovnat být někde jako au-pair, to je termín s nejasnými pravidly, většinou to v praxi funguje tak, že když se to domovské rodině hodí, tak jste členi rodiny a když vás potřebují využít, tak jste tu prostě hlavně pro ně a na hlídání.Taky se nedá srovnávat někde pracovat v zahraničí s prácí jako au-pair a přirovnávat je k normální práci, kde máš nějakou dohodu. Tím reaguji na starší příspěvky do diskuzice.
Předchozí