Souhlasím s Lízou, chce to zamyslet se nad tím, které tučnější suroviny lze nějak nahradit a pak to důsledně dělat. A v zásadě pro všechny členy rodiny, holt pak někdo toho sní víc, ale bude to to samé jídlo. Smetanu bych v zásadě vyloučila úplně, tukem bych taky hodně šetřila, jen symbolicky (mám na mysli třeba u toho, když se dělá vepřová pečeně - tam hodně lidí ještě nějaký ten tuk přidá, ale ono se ho tolik vypeče, že je možné dělat ji jen "na vodě", když je potřeba). Kdysi jsem se rozhodla zhubnout (už je to asi 20 let) asi o 6 kg. takže žádné drama, ale podařilo se mi to jen díky tomu, že jsem důsledně počítala kalorie, abych se nedostala přes tu hodnotu, kterou jsem si stanovila podle výživových tabulek.Člověk žasne, co za den všechno spořádá a pořád má pocit, že vlastně toho bylo málo. Možná na množství málo, ale energie hodně. U dítěte bych to konzultovala s doktorem + snažila bych se, aby se hodně vylítalo, což evidentně děláte. A abych jí to usnadnila, tak by doma nebyly k mání takové ty laskominy jako smažené brambůrky, ale na chuť by byla ta zelenina nebo ovoce nebo něco méně kalorického.
Předchozí