nevim, jestli uz to tu nekdo zminoval krome Inzuly, ale krome pocitani kalorii je hodne dulezity zmineny glykemicky index. Da se o tom neco seriozniho nacist treba na www.obezita.org Jak pise Inzula, jde o to, ze pokud konzumujeme potraviny s nizkym glykemickym indexem, uvolnuje se nam do krve pomaleji inzulin a nemame pak ten obravsky vlci hlad, kdy do sebe zacneme ladovat kde co, tak jako k tomu dochazi po konzumaci jidla s indexem vysokym. (stoji za povsimnuti, ze treba varena mrkev ma index vysoky, syrova velmi nizky, nebo ze u nekterych potravin dost zalezi na delce vareni, treba cocka - pokud varim pod ctyri minuty- idealni, pokud vice, opet vysoky index).Z dlouhodobeho hlediska jde taky o prevenci cukrovky. Mne se podarilo preferovynim vhodnych potravin par kilou dostat dolu (4-5), bez cviceni.
Předchozí