| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak správně týrat své dítě

Ahoj Silvo,

Tu knizku taky zrovna ctu, ale nemyslim, ze je to az tak drasticke jak to popisujete. Ten doctor prece nerika, ze to musite delat, ale ze to pomaha.

Nerika, ze bolesti bricha neexistuji, ale rika doslova, ze nekdy miminko place a v podstate nema zadny duvod. Ze bocas miminka maji vetry a v nebreci kvuli tomu, proto rika, ze duvody koliky je chybejici 4ty trimestr.
Taky me prekvapilo, ze trimestrem mysli 4 mesice, ale na druhou stranu kazde miminko je jine a potrebuje uklidnovani jinak dlouho.

K tomu zavinovani – v kazde zemi zavinuji deti jinak a v cechach mame krasne zavinovacky, ale v anglii kde momentalne ziji je nemaji a zavinuji deti schodou okolnosti stejne jako v te k nize. Take se v te knize nerika, ze je mate zavinovat jeste v 5 mesicich, kdyz jeci, ale ze kolem 3 mesice prestane byt miminko neklidne a uz se mu to vpodstate nelibi, tudiz, kdyz ho jak rikate chcete tyrat, tak ho zavinte treba jeste ve dvou letech, ale predpokladam, ze 6 mesicni dite vam da vedet, co se mu nelibi a co se mu libi. Nas drahousek ztichne behem nekolika minut, kdyz ho zavinu jak do zavinovacky, nebo do satku podle knihy a jsem si jista, ze az se mu to nebude libit, tak mi da vedet.

Ja si nemyslim, ze vam tahle kniha narizuje, co musite delat, ale jak uklidnit sveho milacka, kdyz si nevite rady. Ja si z toho vybrala kousek tady a kousek tam a vsechno fungovalo.

Kniha nerika, ze by miminko melo byt svazane vetsinu dne, ale ze pokud ho rozbalite a ono zacne z jecet, ze se mu to nelibi, tak ho tam muzete nechat. Nas Jamie v zavinovacce jenom spinka, protoze je mu to prijemne a nejsem samozdrejme sadistka, abych ho zavinula tak tesne, aby se nemohl ani hnout. Je krasne pokojne miminko, coz drive nebyl. Fakt, ze ho hlasity zvuk nekdy uklidni, neznamena, ze mam cely den a noc pusteny u jeho hlavy vysavac, ale ze obcas kdyz je opravdu neklidny a nemuze spinkat, tak mu rikam ssss do ouska, nebo mu pustim prijemne sumneni pri kterem i ja v pohode usnu.

Ja vas nazor uplne chapu, mohlo by se zdat, ze ten pediatr navadi k hroznemu tyrani, ale ja myslim, ze predpoklada, jak to I sam v knize rika, ze zadna maminka by vedomne nechtela svemu miminku ublizit a proto sama pozna co si z knihy vybrat a jak to pouzit.

Me v te knize pomohlo, ze jsem si precetla, ze ne jenom mi mame doma dobrmana a ne pudlika a ze je tu I jina pomoc nez cekat 3 mesice az si drobecek zvykne na sve okoli. Vybrala jsem si z toho co se mi zdalo pouzitelneho a s miminkem rozhodne netresu. On sam tam rika, ze se to musi delat nejakou metodou a na to si netroufam, ale fakt je, ze jsem vzdycky byla proti houpackam a Jamie tu svou miluje. Moje babicka mi rikala, ze jsem strasna matka, takhle ho v tom nechat. Ale vazne, on je v ni spokojeny a ja na ten zachod obcas vazne musim J

Myslim, ze jste tu knihu vazala prilis doslova, nektere veci z nim vazne funguji, alespon pro nas a az se to mrnouskovi presta libit, tak ho preci do niceho nebudu nutit, stejne tak jako kazda racionalne uvazujici matka.

Jana

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.