Zdravím diskutující obojího pohlaví. Nečetl jsem z nedostatku času všechny příspěvky, článek mi poslala do práce manželka (pro rejpaly uvádím, že nikoli proto, aby mě naštvala). Docela jsem se pobavil (bez ironie), podobných témat z obou stran je opravdu hodně, neboť pohled obou pohlaví se na různé věci dost liší, a nakonec to je přece také zpestření našeho soužití, ne ? Také se necítím ve vlastním bytě ani po mateřské mé manželky "ztracen" (viz. příspěvky dříve), ale na druhou stranu sebekriticky přiznávám, že řadu věcí opravdu občas nenacházím. Proto se také (možná i dost často) ptám, kde co je, ale vidím tu dost zásadní problém pohledu na věc :
- Já se ptám, protože v dané chvíli něco nemohu najít (důvody neřešme, dejme tomu, že jsem sklerotik) a s vysokou pravděpodobností vím, že manželka přesně ví, kde to je. Ptám se jí tedy proto, že chci hledání zkrátit a pokud by mě žena jen přátelsky odpověděla, tak mi to pomůže a ušetří mi to čas. A jí by nakonec mohlo udělat radost, že mi s hledáním pomohla - ani nemusí běhat od těsta, stačí mi zpravidla pouze odpověď.
- Ženu zpravidla moje otázka trochu nadzdvihne a žene se danou věc hned vyhledat (což jsem většinou ani nechtěl). Většinou si myslí, že bych to měl vědět a tedy někdy zbytečně záležitost "rozmazává" (viz. některé příspěvky).
Řekl bych, že pro muže jsou asi nějak jinak od přírody nastaveny priority - takže nemaříme paměťovou kapacitu na pamatování si, že "žlutý hrnek je vždycky vpravo vepředu", ale prostě ho vždycky hledáme. Takže ho ale taky bohužel vracíme pokaždé trochu jinam, ale jelikož ho zpravidla nehledáme potmě, tak ho tam příště najdeme. Ale zase si většinou lépe pamatujeme, jak se třeba programuje video nebo něco na PC a rádi to uděláme nebo ženě poradíme. Samozřejmě ani jedna varianta se nesmí přehánět a partnera využívat pro vlastní pohodlí.
Takže bych navrhoval vstřícný postup z obou stran - vždyť jsem spolu proto, abychom si pomáhali, ne ? Ale tím nijak nezavrhuji obdobné články z obou stran, pokud nejsou ovšem míněny jako stížnost ale konstatování, že máme prostě 2 světy - ženský a mužský, a ty se sice liší, ale hlavně krásně doplňují. Franta
Předchozí