Tak přesně tenhle porod jsem na mysli neměla. Úloha PA v něm je dodnes nejistá. Každý kdo se o to zajímá tak ví, že současné PA chodící k porodům doma, konec pánevní hodnotí jako rizikový a doporučují porodnici. Nemají s tím prostě dost zkušeností a navíc je u tohoto typu porodu předpoklad komplikací.
Všem kdo ještě někdy rodit budou bych doporučila se připravit na všechny možnosti porodu.
Vrátím se k tomu co je a co není porod doma. Mě lékař doporučil odjezd do porodnice až budu mít pravidelné stahy po 5 min. Žádné takové stahy mi ovšem za celých 15 hod. nenastaly a já prostě byla doma, bylo mi fajn. Kdyby se objevila nějaká komplikace tak koho by kamenovaly odpůrci porodů doma? Mě, že jsem už dávno nebyla v porodnici? Sotva, protože jsem doma porod neplánovala. Kdybych se ovšem v porodnici zmínila, že jsem doma porod plánovala, zcela určitě by se změnil přístup a ihned bych byla ta nezodpovědná.
Porod doma je vlastně jenom o tom, že maminka je doma tak dlouho jak dlouho se cítí dobře.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.