| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak jsem “alternativně” rodila v Českém Krumlově

Katko, výše už jsem psala věci, které bych ti teď chtěla sdělit, takže někteří možná budete číst tato slova podruhé...
1) Asistentka je vysokoškolsky vzdělaná (studuje tři roky). I zákonem je vymezená oblast působení porodní asistentky a lékaře (výňatek ze zákona Zákon č. 96/2004 Sb., § 5: diagnostikuje těhotenství, předepisuje, doporučuje nebo provádí vyšetření nutná ke sledování přirozeného těhotenství, sleduje ženy s přirozeným těhotenstvím, poskytuje jim informace o prevenci komplikací; v případě zjištěného rizika předává ženu do péče lékaře se specializovanou způsobilostí v oboru gynekologie a porodnictví) - z toho je tedy jasné, že PA a lékař by si neměli konkurovat, nýbrž se doplňovat. Porodní asistentka není jen "nějaká asistentka" jak píšeš. Pokud si to dobře pamatuju, jsou v tomto zákoně vymezeny pravomoci lékaře, všeob. sestry a por. asistentky - to myslím mluví samo za sebe, že PA není jen "nějaká" asistentka.
2) k tvému "Jistě, dříve se doma rodilo...": Dnes se k tomu, co bylo běžné dřív, přidala mnohem lepší hygiena a také vzdělanost v této oblasti. Proto si myslím, že reagovat na to slovy "nojo, ale kolik jich taky dřív umíralo?!" je trochu scestné. Dnes je hygiena i tento obor na jiné úrovni.
3)Upřednostnění vlastního pohodlí před bezpečím miminka? Také chci, aby moje dítě co nejméně trpělo, chci pro něj to nejlepší. Jen jsem si k tomu zvolila jinou cestu. A že porod lékařsky vedený je bezpečnější? O tom si myslím své. Většina komplikací při porodu plyne pouze z toho, že lékaři zasahují do přirozeného procesu porodu, i ten sebemenší zásah do porodu vyvolává nutnost použití dalších lékařských zásahů, z kterých vyplývají další a další možné komplikace.
Některé maminky se v nemocničním prostředí necítí dobře a nedokážou se uvolnit, jejich organismus se automaticky sám brání přivést do tohoto prostředí miminko a snaží se čekat na vhodnější chvíli, porod se potom zpomaluje a je nutné ho lékařským zásahem urychlovat Oxytocinem, což je nepřirozené, velmi nebezpečné a navíc hrozí nebezpečí, že se děťátko nestihne přizpůsobit rychlosti porodu, začne trpět hypoxií - náhlým nedostatkem kyslíku při porodu a může mít problémy s dýcháním i po porodu (toliko k bezpečí dítěte).
Skoro se mi medicinsky vedený porod chce přirovnat k tomu, že by snad doktor nařízl tepnu, aby pak předvedl svůj prvotřídní zásah zastavování krvácení... - takhle zbytečné ty komplikace podle mě často jsou.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.