Mě kamarádka vyprávěla, že po porodu téměř vykrvácela. Porodila zdravého chlapečka, ale pak začala strašně moc krvácet (možná problém splacentou), doktoři nemohl vůbec zjistit odkud z dělohy krvácí. Bylo to hektické a pravděpdoboně i velice nebezpečné. Dostala ihned injekce na srážení krve a transfuze. Kamarádka si je jistá, že doma by vykrvácela. Věřím tomu, že na převoz do nemocnice by nebyl čas, byl kvůli ní všechni na nohou a lítali.
Její těotenství bylo naprosto v pořádku, problém s placentou tam žádný nebyl.
Tahle zkušenost mě osobně také odradila od toho rodit doma. A to, že je v nemocnici blízko pomoc pro dětátko, když nastanou komplikace, jsem si uvědomila důrazně také při přečtení výše uvedeného příspěvku.
Naprosto respektuji, že se někdo rozhodne rodit doma a odsuzuji přístup nemocničního personálu a lékařů k těmto rodičkám (vadí mi i "pouhá" odměřenost, podle mne by k rodičkám měl být personál vždy profesionálně vstřícný).
Ale jak psala autorka výše uvedeného příspěvku "můj šálek kávy to není".
Já po vytouženém a dlouho očekávaném těhotenství dám přednost porodnici.
Samozřejmě se budu snažit vybrat tu s vstřícným přístupem k alternativním porodům. Bohužel, jak tak surfuji na internetu, je mi jasné, že poptat člověk může, ale pak to chce stejně štěstí. A i ve vyhlášené porodnici můžete mít smůlu na personál, nebo personál mít blbý den. T holt už chce brát jako riziko.
Předchozí