Suzanne (nebo i kdokoli, kdo o tom něco ví),
prosím, víš ještě neco víc o souvislosti oxytocinu nebo urychlování 2.porod.fáze např. nátlakem doktora na břicho a hypoxií?
Malá se mi narodila v červnu (1.dítko) a byla následující měsíce neskutečně řvavá (pláč jsem prvně slyšela až po několika týdnech) + se špónovala a byla jakoby stažená/nakrčená, utišit se dala jen kojením, pěstování nemělo vliv a mnohdy ji spíše rozeřvalo, ..., až se mi podařilo dostat na neurologii => indikován hypertonus (a označena za extrémně neklidné dítě) a po cvičení vojtovky se začala uvolňovat. Nicméně na neurologii+rehabilitaci se mne ptali, zda nebyla přidušená. Je pravda, že jí hned odstřihli a odnesli, prý protože nekřičela, ale apgar měla 9. Za chvilku ji přinesli a byla už růžová/červená. Prý ale byla "běžně" fialovomodrá a vzápětí se to spravilo. Ke kříšení prý nedošlo. Sestřičky mi ji pak donesly na pokoj, pač nešla utišit - ptaly se,zda nekouřím a ráno detská na vizitě se ptala stejně => pak jen konstatovaly "neklidné" dítě a že pokud v tom není nikotin, pak to asi bude "osobnost" a ona chuděra zatím zápolila s vlastním tělem. Takže trochu pátrám, v čem byl vlastně problém - zda v delší 2.době porodní (téměř hodina) s rychlým koncem nebo někde jinde (těhotenství bylo naprosto pohodové a dalo by se říct, že tabulkové). Při dalším prckovi bych se tomu samozřejmě chtěla vyhnout.
Dík moc
Předchozí