Teoreticky si myslim ze pro miminko je lepsi kdyz se narodi doma a neosahava ho hned po vytlaceni tucet cizich smradlavych rukou, nevazi ho a nemeri jako kus dobytka a nedavaji ho do "odpocinout" do bekarny-nebo jak se tomu rika...myslim ze nejlip je mu u mamy, ze ktere vzeslo a pekne v klidku doma...
porod je tuze intimni vec a tuze zodpovedna-privadime na svet novy zivot...myslim ze bychom se meli naucit vzit tu zodpovednost na sebe...stejne pak za dite budeme zodpovidat az do doby nez bude schopne se o sebe postarat samo...to ze jdeme rodit do porodnice je jen to ze tu zodpovednost hodime na doktory...a ti jsou radi ze jo...vzdyt je to zivi, tak bodejt...ale co kdyz doktorum neverite? me se treba ted stalo, ze mi doktorka predepsala leky ktere se nesmi uzivat pri kojeni, i presto ze jsem ji vyslovene rikala ze kojim...a to je jen takova banalita...moji mamince nedali najist ani po trech dneh porodu a navic ji nechali v deloze kus placenty a zjistila to az doma s vysokyma horeckama...moje teta rodila cisarem a kvuli tomu ze ji dite nedonesli nemohla kojit a navic druhy den si na ni studentky zkouseli cevkovani az z toho dostala zanet mocove trubice???
maji se ty zeny co se podobnym nedopatrenim chteji vyhnout premahat a rodit ve strachu v porodnici? ...porod doma chce mnohem vic odvahy, protoze ta zodpovednost je jen na vas...neni to pohodlnost a ty zeny toho vi o porodu mnohem mnohem vic nez spousta z nas...
komplikace jsou uplne normalni vec...nastavaji vsude, doma, na ulici, v nemocnici, v letadle, v aute, vsude...kdo veri na osud, prestane se tu ohanet recma ze rodit doma je riskantni...proste to tak je...bohuzel...nemohou se svadet na porod doma...
myslim, ze nasi spolecnosti chybi vetsi informovanost co se tyce porodu...malokdo jde tak do hloubky aby zjistil co je pro nej skutecne nejlepsi...a velice casto slychavam jak budouci maminky maji STRACH z porodu anebo rikaji jak to NEJAK prezijou, nebo kdyz porodily vsechny tak ja taky NEJAK porodim...zijeme ve strachu a nevime co chceme...
kdyz bychom prirovnali porod k milovani a samy konec k orgasmu...nedokazu si predstavit sebe na porodnim stole s nohama ve trmenech v ruce kapacku s oxytocinem, popripade v zadech epidural, kazdou chvilku vas vyrusi a zastouraji si ve vas...hmm...ted jak to ctu docela drasticky priklad...
no ale taky to treba nekdo nevnima jako intimni zalezitost...
Předchozí