| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak jsem “alternativně” rodila v Českém Krumlově

Suzann,
dík i tak - dosud jsem na tuto spojitost nenarazila, a hlavně mne to nenapadlo.
Jinak, samozřejmě, že jsem měla v porodním plánu nestřihat (právě kvůli pozvolnějšímu vypořádání se s dýcháním), dát na břicho, ... - prostě klídek. Ale seběhlo se to příliš rychle ala "zatlačte - ještě ramínka", ty zatlačíš, cítíš, že je už celé na světě, odfoukneš si, nadechneš se "konečně" normálně, otevřeš oči a vidíš, jak mini je odcvaknuté od tebe úplně. Vše je to záležitost velmi krátká (tipuju tak max. 3sec i se zasvorkováním), takže nejsi-li pohotová a předem připravená na takovou situaci, tak skutečně nestihneš zareagovat - musela bych to "připomenout" právě před "ramínkama" nebo při té sekundě, kdy vybíhá zbytek tělíčka. Po pravdě řečeno si už nejsem schopna uvědomit, zda mi ji vůbec ukázali, než ji na pár minut odnesli - myslím si, že jo, ale nedaří se mi vybavit si ten okamžik pořádně. Při dalším miminu už vím, že chci x věcí jinak, včetně toho, aby se mnou zůstalo ty 2 hodiny na sále - což jsem taky původně chtěla, ale prostě mi na místě kopa věcí nedocvakla. Nebyla jsem na porod sama, ale partner není z těch, co by se doktorům "pletlo do práce" a taky nebyl na nic takového připraven - pravděpodobně by mu řekli, že malá neřve a on nevěděl, nakolik je třeba, aby řvala a v rámci těch páru sekund prostě skoro nemáš šanci. Celkově to byl silný zážitek pro nás oba a bylo tam několik "momentů překvapení". Dosud se si říkala, že snad nebudou mít na malou zásadnější vliv a "rozchodí" to přinejmenším stejně dobře jako my narození za totáče - je to takového to uklidňování po akci, že mohlo být hůř a přitom víš, že mohlo být i o dost líp. Mj. celkově jsem porod vůbec nevnímala jako něco strašného, možná i proto, že byl celkem rychlý, celkově bez znatelných problémů a možná mám i práh bolestivostii dost vysoko ;-) Hlavně jsem byla zvědavá na malou a chtěla, aby nenarazila na nějaký problém. A ona narazila, ale nebylo to "vidět" a nevím, zda to bylo při porodu nebo už někdy předtím :-(
V každém případě bych uvítala osobní PA, kterou bych znala předem, věděla, že zrovna ona tam bude, bude vědět co chci a nebude se to dozvídat pár minut před 2.fází a nebude tam doktor, co s "alternativama" nesouhlasí (chtěla jsem stoličku, byla moc nízká => improvizace na stole), ačkoli se snaží to nedávat moc najevo, nicméně inklinuje k medikaci, kterou jsem chtěla celou vynechat(až na oxytocin na konci se to povedlo).
Mj. z formalit nejhorší pro mne byly 2 věci - jak už bylo někde tady řečeno, zdlouhavé vyplňování formuláře, přičemž mi byla nabídnuta dřevěná židle ala k piánu (jediná zrovna volná místnost byla ta s touto dřevěnou židlí a ještě jednou - koženou - a na ní seděl mladičký doktůrek a pomalu se trefoval na klávesnici, aby napsal mé odpovědi mezi prodýcháváním cca 3min. stahů ;-) ) Ta druhá věc byla erár košile s dlouhým rukávem - bylo horko venku, vevnitř a mi dík porodu ještě o něco víc, takže jsem se šla zbláznit z těch dlouhých rukávů (sestry se omlouvaly, že jiný typ nemají a mne nenapadlo pro jistotu si vzít svou). To trvalo ale jen chvíli, protože velmi záhy nastoupila 2.doba porodní a tam to ustoupilo do pozadí.
Nějak jsem se rozepsala - omlouvám se ...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.