Tak za prvé lékař z porodnice nemá co zjišťovat, jak má nebo nemá rodička zajištěnou lékařskou péči o dítě. To je její starost, její zodpovědnost. Například u svého druhého těhotenství jsem byla s pediatričkou domluvená, že pokud budu po ambuporodu propuštěná v pátek (sobotu,neděli), tak stačí, aby dítě viděl nemocniční pediatr, přes víkend porodní asistentka a tudíž "obvodní" pediatrička ho uvidí až v pondělí. Poštvali by na mě nemocniční pediatři policajty jenom proto, že jsem se rozhodla pro názor jiného odborníka, než jaký hlásají oni? To je krajně neprofesionální, to by pak policie místo stíhání zločinců jenom foukala pošramocené ego uražených doktorů, jejichž pacienti dali přednost jiným lékařům s jiným názorem
A za druhé z článků vyplývá, že se nikdo nestaral o to, jestli si paní nezajišťuje jiného pediatra, když její je zrovna pryč. Nedávno tady na rodině byl jeden tatínek ve stejné situace, kdy honem sháněl jiného pediatra, neb jejich byl na dovolené a náhradní to vzdal poté, co mu zatelefonovali z porodnice... a sehnal ;o)
------------------------