To je tvé pojetí demokracie. Moje je to, že pokud matka s dítětem podepsala negativní reverz, mohla odkráčet z nemocnice domů. Ale měla dodržet to, k čemu se v reverzu podepsala.
Několik reverzů jsem již v životě podepisovala, a většinou v nich bylo napsáno to, že jsem byla poučená o povaze onemocnění, o možných komplikacích, které plynou z podstaty choroby, a nebo jen z toho, že předčasně opouštím ústavní péči. Vždy tam bylo napsáno, že jakmile se můj stav zhorší, okamžitě mám vyhledat lékaře, pokud můj stav bude stabilizován, stejně musím jít k PL - už jen kvůli formalitám PN. Jednou jsem předčasně odcházela s dcerou z dětského oddělení, musela jsem udat adresu lékaře, který nás převezme do péče. S žádným reverzem jsem problém neměla, prostě šlo jen o to, že jsem chtěla něco proti radě lékaře.
Negativní reverz chápu jako legitimní požadavek lékaře, který se tím chrání před případnou soudnou při o zanedbání péče / několik let natvrdo/ tím, že pacientovi vše řádně nevysvětlil. /A zlatokopů mezi náma je taky víc než dost/.
Pokud matka nesplnila jeden z bodů reverzu - o tom, že další následná péče o dítě je zabezpečená, tak se ani nedivím, že to dopadlo, jak dopadlo. Jen u toho mohlo být míň povyku.Jak již někde bylo napsáno, nešlo o selhání jednoho člověka, ale celého systému.
Předchozí