| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Po odhalené záměně dětí nás čeká v porodnicích násilí?

V Hořovicích jsem rodila už dvakrát a opravdu komentáře o zastaralých přístupech nejsou namístě. Všichni jsou tam maximálně vstřícní. A už vůbec nesedí tvrzení, že lékařům jde hlavně o peníze za obsazení lůžka - já bych při prvním porodu byla zůstala klidně i déle, trochu jsem se tehdy bála, zda doma v péči o syna něco nezanedbám, zda poznám, kdyby bylo málo mléka atd. Přesto, když jsem se rozkojila a syn přestal ztrácet na váze, pustili nás domů, i když - kdyby tehdy chtěli snadno by mě ještě na pár dní přemluvili.A byla jsem v té době samoplátce, platila v hotovosti a ne s takovým zpožděním jako české zdravotní pojišťovny, takže kdyby jim šlo o peníze, mohli na mně a synovi vydělat dost.

Myslím si, že lékařům šlo o to, že matka tady nerozhoduje jen za sebe, ale i za své dítě. A oni prostě měli obavu, že by něco mohlo být v nepořádku - viz ta jejich nejistota ohledně zajištění následné péče). Zkuste si to představit jinak - kdyby se tomu dítěti něco stalo (ať už z jakéhokoli důvodu) a oni na tenhle fakt nezajištění péče neupozornili, přestože o tom věděli, bylo by to přece mnohem horší!!! Opravdu je taková chyba, že nebyli lhostejní a prostě se nespokojili s jedním podpisem?

Chybu vidím jednoznačně na straně sociálních pracovníků a příslušného soudce, ti rozhodli o tom extrémním řešení vrátit matku s dítětem za policejního doprovodu do porodnice.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.