Hanko, nedá mi to a musím tě podpořit. Pokud se obecně doporučuje po porodu nějaká doba pro hospitalizaci, jistě to má nějaký důvod. Tím důvodem zřejmě je, že riziko výskytu komplikací je stále dost vysoké, a to i tam, kde porod proběhl v pořádku. Byla jsem na pokoji s rodičkou, jejíž porod byl dle jejích slov "v pohodě", dítě bylo zdravé, ale asi druhý nebo třetí den nastaly u té maminky komplikace a nebýt toho, že byla v porodnici sledována a okamžitě operována, nepřežila by (prý i tak měla na mále).
Neříkám, že lékař=Bůh, ale pokud lékaři něco doporučují, např. rodit v porodnici, nekouřit, chřipku vyležet a nikoliv přecházet, držet určitou dietu, atd....pak mi přijde logické se toho držet. Jasně že je spousta kuřáků, kteří si cigaretu neodpustí, lidí, kteří dietu nedrží (ať z toho života něco mají), lidí, kteří chřipku nevyleží (v práci jsou nepostradatelní) a matek, které musí hned po porodu domů (můžou si pustit svoji TV, těší se na své další děti a manžela...). Na druhé straně však stojí svoboda lidí, nic z výše popsaného není trestné. To mi přijde naprosto v pořádku, ale osobně považuju za velkou křivdu, pokud je pak takovýmto lidem z veřejných prostředků hrazena zdravotní péče.
Předchozí