Děkuji za Vaše příspěvky, pro mne není problém toto vše rodičům na zprávu napsat, i když mi to třeba v danou chvíli zabere čas, rodiče si holt na tu zprávu musí chvíli třeba počkat, i ten rozhovor s nimi je často časově náročný a většinou se to stává o službě např. ke konci návštěvních hodin, je tam více rodinných příslušníků, cítí nade mnou převahu, mluví přes sebe navzájem a chtějí řešit vše teď hned a okamžitě, že mám i další pacienty (akutní příjmy, problémové pacietny okolo kterých musím běhat) kolikrát nevidí a vidět nechtějí, na zprávu také čekat nechtějí (uznávám, že pokud je opravdu šrumec musí čekat i hodinu a to často považují za mou neochotu), na zprávu také kolikrát opravdu nepočkají, pak je tedy nechám podepsat jen větu v chorobopise, že si dítě berou na revers a na zprávu nechtějí čekat, také se mi stalo, že pacient mi utekl z ordinace, pak potřebuju podpis svědka, ale kolikrát si připadám, že je to spíše o tom, kdo bude mít lepšího právníka, zda já nebo pacient.
A co se týče otců - manželů, tak stále více přibývá matek svobodných (o nezletilých matkách je to zas další kapitola...). Jinak ano, manžel je zákonný zástupce, tak trochu jsem na něj ve svém příspěvku zapomněla :-)
Předchozí