Knížku Zdravé těhotenství a ... jsem četla. Je hezká, ale není úplně příjmána u nás v ČR. Když se člověk zamyslí nad tím, jak se porodnictví hnulo kupředu, byl by to jen krok zpátky rodit doma. (Asi ne všechny porodnice odpovídají tomu, co mám na mysli, ale je jich hodně, kde se snaží zavést nové poznatky do praxe.) Je to dost velké riziko, když vše nejde, jak má. Někdy jde o vteřiny. Ten, kdo zažil, co to je, bude určitě souhlasit. Zajímavý případ je popsán na http://www.florence.cz/cislo.php?stat=301, pod názvem Nechť je slyšena i druhá strana. Na tom jsem si uvědomila, jak je hazardní spoléhat se jen na sebe (nebo i manžela!!) a na porodní asistentku. Nezlobte se na mne, ale článek rodičky zde napsaný na který reaguji, mi připadal na hranici fanatismu. Je to však můj názor a rozhodně nechci nikoho odsuzovat. Pokud to někdo zkusí a vyjde to, tomu blahopřeju. Pevně doufám, že jsou pryč ty doby zabalených vánoček a terorizování personálem. Nutno na závěr zmínit, že trochu více profesionality ze strany zdravotnického personálu by rozhodně neuškodilo.
Předchozí