Tak na tento příspěvek si dovoluji reagovat svou poslední zkušeností: Po porodu 3. dítěte (původně jsem rovněž zvažovala ambul. porod, ale malý byl hodně přidušený, tak jsem nakonec zůstala v porodnici) jsem se TĚŠILA DOMŮ,abych si KONEČNĚ ODPOČINULA!!!!! Jsem zcela přesvědčená, že jsem zdaleka nebyla tolik unavená ze samotného porodu, jako z pobytu na oddělení šestinedělí. V noci samozřejmě se moc nevyspíte, protože kojíte, do toho pláče miminko vaší spolubydlící, a když konečně se obě děti uklidní a vy usnete, objeví se sestra, dítě odnese, aby......., pak ho přinese totéž u spolubydlící, potom zástupy uklízeček, z nichž jedna otře stolek, druhá poličku, třetí podlahu, snídaně, několik vizit atd., atd. Opravdu nechápu, jak si v tomhle systému může rodička odpočinout! Odpočinula jsem si až doma, kdy jsem měla klid, manžel mi pomáhal a já si mohla s jeho pomocí zorganizovat den tak, abych si i při třech synech našla NEPŘERUŠOVANÝ čas na odpočinek! Takže bude-li někdy ještě nějaké příště, a bude-li vše v pořádku, toužím po ambulantním porodu!
Jo, a těch, kdo tak rozhodně odsuzují rodiče, kteří se rozhodnou pro porod doma, protože CO KDYBY SE NĚCO STALO!!...., bych se ráda zeptala, zda vozí své děti v autě?????????? A to vám nepřijde riskantní???? Mně třeba víc než porod doma....
Každopádně všem přeji jen krásné a pohodové dny
Předchozí