Zdravím vás všechny.
Naprosto souhlasím s Maggie. Rodila jsem jako prvorodička před rokem v českobudějovické porodnici - krajská nemocnice, průměrně 8-12 porodů denně. Porodnice nemá žádnou valnou pověst pokud jde o přístup atd. Já si ale nemohu na nic stěžovat. Porod jsem měla vyvolaný (vysoký krevní tlak), vyvolávali ho 3 dny než se to povedlo. Možná díky jednomu babskému receptu jsem se do 4 hodin (strávených ve sprše) otevřela na 7-8 cm - bez klistýru rovnou na sál. Na sále 5 hodin různých cvičení (míč, stolička, žíněnka, znovu sprcha) a dál už to prostě nešlo. Najednou se jim začalo něco nelíbit s malou a honem na sál a císaře. Terezka měla 2x omotanou šňůru kolem krku - což nikdo dopředu nemůže zjistit a začala se dusit. Neumím si proto představit, že bych rodila doma, protože Terezka by se nenarodila a nejspíš bychom umřely obě. Ještě k tomu přístupu a prádlu. V ČB nemocnici má personál velmi naspěch kvůli množství porodů, ale já jsem se ani na oddělení ani na porodním sále nesetkala s někým, kdo by byl vysloveně nepříjemný. Sestry na oddělení se snažily, staraly, dotazovaly na stav a pohodlí, atd. Na sále je sice fofr, ale pořád tam byla jedna asistentka, která mne povzbuzovala, snažila se mi poradit a pomoci. Mladší doktorka i starší doktor byli příjemní a vstřícní.
Navíc je v ČB erární povlečení, košile, vložky, síťované kalhotky, oblečení pro miminka včetně zavinovaček, startovací balík plínek atd. A každý den se ptají, jestli nepotřebujete něco převléct, vyměnit apod.
Předchozí