To, ze bych rodila bez PA bylo zpusobeno tim, ze tam, kde ja bydlim, zadna PA k domacim porodum nechodi. Moje znama tak rodi take, a proto jsem to nepovazovala za neco az zas tak hrozneho. Nakonec jsem doma nerodila, nemela jsem vyreseno, kdo by me zasil, nemela jsem formularik na patickovy test a nemela jsem jak zaridit problematiku ohledne odlisneho Rh faktoru... Vysetrovat jsem se sama nechtela, predpokladala jsem, ze moje telo samo vi, jak ma porodit - mozna naivni predstava, ovsem v nemocnici jsem take rodila sama, nikdo to za me neodrodil a nikdo mi nerikal, kdy mam tlacit, tlacilo to uplne samo a nedalo se s tim nic delat. O predporodnim kurzu jsem se nezminovala, protoze ho nepovazuji za dulezity. Chodila jsem na kurz k pi. Skalove do Ceskych Budejovic a to jen proto, ze se platilo predem a ja po prvni hodine prekvapene zjistila, ze se predporodnim kurzem mysli hlavne tehotenske cviceni a trocha povidani obecne o porodu - jako, co si vzit sebou do porodnice. K nicemu mi to nebylo (pohybu jsem mela okolo naseho domu s velkou zahradou az az) a proto jsem tam prestala chodit. Mozna existuji kvalitnejsi kurzy, kde se clovek dozvi spoustu informaci, ale ja uz jiny hledat nechtela, kdyz jsem za tento dala 1200,-. Exkurzi do porodnice jsem nepovazovala za tolik podstatnou, protoze jsem mela hodne informaci z webu, nemela jsem moznost se tam dopravit, protoze jsem nemela doma auto a protoze jsem myslela, ze tam nebudu muset. Stejne bych do jine porodnice nejela, i kdyby se mi Krumlov nelibil, jina alternativa nebyla. Jiste, porod v nemocnici muze zena prozivat jako bajecny, ten muj take nakonec byl docela hezky, ovsem k dokonalosti mu par veci schazelo a to se treba do priste zlepsi...
Předchozí