Přitom ovšem mužům zůstala povinnost být ambiciózní, sportovně zdatní a zdravě agresivní, dále abychom si vydobyli dobré společenské postavení a solidní příjem, protože jsme to zpravidla my, kdo odpovídá za životní úroveň rodiny. Což se od žen takto bezpodmínečně nepožaduje.Co to? A já až doteď byla přesvědčená, že po ženách se tak nějak "požaduje", aby byly jako z katalogu - štíhlé, svěží, sexy... s čímž souvisí i sportovní zdatnost, naštěstí přibývá fitek s hlídáním dětí (i když já sama absolvovala několik různých cvičení specialně připravované pro cvičení s kojencem v náručí, taky se to dá), domácnost, kde by měl muž tak solidní příjem, že by zajistil běžný standard a žena nemusela chodit do zaměstnání, osobně znám jenom jednu - zato mám hned několik kamarádek, které musely z finančních důvodů pracovat, i když by radši pečovaly o domácnost (jasně, o těch, co pracují dobrovolně, nemluvím, je to jejich volba zpravidla bez ohledu na příjem partnera) - pracující oba rodiče je u nás většinový model a neříkej, že je to pro ženy nějaká novinka :o))) A ta ambicioznost a zdravá agresivita s tím vším taky souvisí ;o)
------------------------