já bych chtěla kojit do 6 měsíců plně a už se na to těším, miminko se má narodit každým dnem a sama jsem zvědavá, jaké problémy či radosti to přinese. Tak uvidíme, nedá se to předvídat a říkám si, pokud to nepůjde, budu se snažit, seženu si informace, ale přeci se kvůli tomu nezhroutím (pohoda maminky, myslím, je pro miminko možná důležitější, než MM - pokud teda nebude o hladu). Ale co mě trochu štve... moje mamka mi pořád říká, kdo kojí a pořád to vyzdvihuje. Nevadí mi ty řeči o maminkách kojenečků, ale ona ukazuje na maminky, co mají starší děti - roční, dvouleté... Já neplanuji kojit déle než cca 14. měsíční dítě (v tom roce třeba jen 1-2x denně), já nemám nic proti maminkám, které dítěti nabídnou prs kdykoliv, ale já mezi ně nepatřím a přitom si nemyslím, že jsem špatná máma. Tak to mě pak štve a přitom moje mamka o tom skoro nic neví, páč pochází z generace, která nekojila - vyrůstala jsem na Feminaru a černém slazeném čaji:) A když se jí zeptám na to, co o tom ví, tak mi řekne, že je to pro to dítě to nejlepší:)
Předchozí