Allian,
když říkáš, že jsou ty diskuse pořád dokola, proč nepřijmeš fakt zmíněný v mnoha diskusích, že některé maminky, i když chtěly, tak kojení nešlo? (Moje nedonošené děti se žloutenkou tu fušku bohužel nezvládly. Ač poučená, jsem neměla sílu se proti flašce ohradit a popravdě, než aby mi děti umřely hlady - a to doslova, tak je flaška s UM lepší. Dnes si myslím, že příště bych prosazovala lžičku nebo injekci s mlíčkem a flaška by byla až poslední v řadě.)
Myslím si, že dřív byly problémy s kojením podobné, jen prostě nedonošenci umřeli, když nebyla matka po porodu v kondici, neměla mléko, tak dali kravské a dítě buď přežilo nebo umřelo, ale prostě v tom počtu dětí v rodiněš se s tím tak nějak počítalo. Moje babička byla jen ze 3 dětí, ale její rodiče asi z 10 a prostě se jinak bralo, když 2 děti z 10 umřely. Dnes je to jinak a převažuje "jkvalita" nad "kvantitou". Uvědomuju si, že je to hodně cynicky řečeno, ale dřív se prostě žilo jinak a dnes se snažíme svým 2 potomkům zajistit to nejkvalitnější - potravu, výchovu, školy,..... A ptotože většina lidí v Evropě nemá obavy o oholý život, tak řeší tytio "pitominky".
Věř mi, Alian, i když mým klukům bude za týden 11, zmínky o tom, že kdo chce kojit, kojí, mě bolí stále.............
Předchozí