Ja si myslim, ze je spravne, ze je kojeni medializovane! Neni to prehnane, je to hodne dulezite uz jen pro ty zeny, ktere nejsou uplne presvedcene o dulezitosti kojeni. Kojeni je nejvetsi dar co diteti muzete dat a stoji za nej bojovat. Ja bojovala tri krat a to pokazde opravdu hodne. Ono to opravdu vetsinou jde a treba ja nebyt te medializace jsem to mohla predcasne vzdat. Nikde jsem nevidela ani neslysela a necetla, ze by nekdo nekdy tvrdil, ze matka co nekoji je spatna. Proto me opravdu tady debaty toho typu celkem zarazi. Jen si opravdu myslim, ze je dobre, ze je kojeni propagovano, ze je to opravdu to nejlepsi pro miminko a rozhodne neni PRECENOVANE! Pro ty maminky, kterym kojeni nejde, jsou tady laktacni poradkyne a ty prosim vam muzou pomoct uz v porodnici. Prave pro to je dulezita medializace, at vsechny maminky zjisti uz v tehotenstvi, co pro spravne kojeni muzou udelat, ze jsou tady urcite pomucky(formovace), kurzy a laktacne poradkyne a pak treba se vyhnou mnoha problemum. Ta medializace je taky dulezita pro to okoli, ktere se na kojeni na verejnosti diva skrz prsty a pro tu rodinu, ktera ma tu matku v kojeni podporovat. Dulezite je taky vedet, ze to nejde vzdy jen tak bez problemu, ale opravdu stoji za to bojovat. A pro to bych vsechny maminky co kojit nemohly, nebo nechtely prosim at nerikaji, ze kojeni je premedializovane a precenovane, neni a nikdy byt nemuze! Na lasce, kterou k diteti citime jiste nic nezmeni fakt, zda dite kojime nebo ne, nelze rict, ze matka kojici, ci nekojici je snad lepsi, horsi, obetavejsi.....
Ja ovsem vim, ze bych hrozne litovala, kdybych kojit nemohla a tak jsem udelala vse co jsem mohla a to opravdu muze udelat kazda maminka a je na ni jestli se odhodla bojovat.
Předchozí