Dobrý den, určitě je lepší nekojit, než při kojení kouřit atd.Mám jednu známou,která celé těhotenství kouřila, porodila o měsíc dřív a opět v době kojení kouřila. Chlapec byl pořád nemocný, prošel si spoustu nepříjenmých vyšetření, a nakonec mu zjistili, že nemá dovyvinutý imunitní systém. Ona si samozdřejmě ani nepřipustí, že by to mohla byt její vina.
Myslím si, že je mnohem solidárnější nekojit, než kojit a kouřit a tím dítě navykat na nikotin.
Já jsem prvního kluka kojila jenom šest týdnů, pak jsem musela přestat, protože jsem onemocněla.Byl to právě následek toho,že jsem v noci skoro vůbec nespala, celé dny a noci jsem jenom kojila. Z vyčerpání jsem dostala pasový opar. Šílené bolesti, měla jsme ho na zádech a břiše, okamžitě jsem musela přestat s kojením, protože by to malý mohl chytit odemě.Brala jsem silné prášky proti bolesti, později i v injekcích, kojení nepřipadlo v úvahu.
A druhý syn má 6 měsíců a úplně v pohodě kojím, od miminka se za 20 minut napije, žádné dlouhé kojení jak u prvního.
Nemá cenu nic lámat přes koleno, to je potom víc škody jak užitku, jak u mého prvního syna. Skoro čtrnáct dní jsem nebyla schopna se o něj starat.
A samozdřejmě je to jen na ženě, zda chce kojit nebo né. Je to jako s těhotenstvím a interupcí. Je to naše tělo,my si to musíme všechno protrpět a vždycky na to budeme samy. Tak máme právo o tom rozhodovat, "samy".
Nashledanou Lu
Předchozí