Markéto, i já vám držím palce, přestože s vaším postupem v zásadě nesouhlasím.
I já čtu všechny "alternativní" články ohledně zbytečného zatěžování budoucích maminek testy, ohledně prenatální diskriminace apod. A v zásadě souhlasím. Nicméně stejně jsem si při obou svých těhotenstvích nechala udělat tripple test, který mně stál trochu té krve, ale naštěstí jsem pak měla pokoj. A dojde-li na třetí těhotenství, budu postupovat stejně. Každý zná případy takové i onaké, já mám zase v okolí spoustu kamarádek, které amnio podstoupily bez následků.
Váš příspěvek vnímám spíš jako výkřik zničeného člověka, který si chce potvrdit, že neudělal chybu a že s ním někdo souzní. Vzhledem k vysoké diskutabilnosti daného tématu nemůžete čekat, že vás tady všichni podpoří. Tohle si musí každý rozhodnout sám , sám s partnerem a žádná správná cesta tady není. Každý ví nejlépe, jestli zvládne obtíže, které ho možná čekají v důsledku jeho rozhodnutí.
Já osobně nechápu, že jste nešla na ten první tripple test, zvlášť po zkušenostech z prvního těhotenství. Ale jak říkám, doufám, že vám to dobře dopadne a že se s tím dokážete poprat.
Jana
Předchozí