Souhlasím, že snadná dostupnost k informacím a navíc k velmi podrobným někdy napáchá víc škody než užitku.Zvláště v porodnictví.Co já se načetla o kojení-techniky,frekvence atd. a při prvním dítěti problémy nastaly a neustále se mi vtíraly všechny možné rady co jsem přečetla a byla jsem nešťastná, že mi to nejde tak, jak jsem si představovala.Někdy je ta nevědomost opravdu sladká, možná bychom daly víc na ženskou intuici.Dřív nic nečetly a zvládaly.S druhým dítětem jsme si taky prožili chvíle strachu.Na ultrazvuku ve 12.týdnu nám zjistili nucheální edém-prosáknutí v oblasti zadní části krku-ukazatel Downova syndromu a byla nám doporučena amniocentéza, i když jsme byly informováni,že výsledek může být falešně pozitivní.Zákrok jsme podstoupili(byl negativní), ikdyž dnes s odstupem času přemýšlím proč jsem tam šla.Kdyby byl pozitivní jsem přesvědčená, že bych dítě nedala pryč (výsledky se dozvíte ve 20.týdnu, to už dítě vesele kope a nemusím psát co to s maminou udělá, jak moc se prohloubí vztah k tomu drobečkovi) a pokud bych po amniocentéze potratila zdravé dítě tak bych si to nikdy neodpustila.Naštěstí vše dobře dopadlo a my jsme se vlastně zbytečně strachovali.Doufám,že něco jako spravedlnost existuje a vy už máte vybráno na dlouho dopředu a vše dobře dopadne.Držím pěstě.
Předchozí