Horší pro člověka je, je-li v jeho životě absence lásky
To vse se muze tomu nechtenemu diteti stat, to vse ty deti prozivaji v ustavech - proč opět zvažuješ jako protiklad interrupce pouze a jenom ústavy? Na to jsem se ptala předtím a nedostala jsem odpověď ani teď.
Máš pravdu, můj názor je až dogmatický. Víš proč? "ze to neni jen interupce, ale okolnosti a situace....To neni jen cerne a bile..." Moje maminka měla pět dětí během pěti let. Docela drsné, nemyslíš? U posledních třech si prý říkala, že by už měli začít plánovat... nějak to ehm.. nevyšlo. Když např. čekala třetí dítě, taťka byl na vojně... když mi to vyprávěla, rozbrečela se, asi to nebyla vůbec jednoduchá doba. Krásně by si to "omluvila", situace atd. kdyby někoho z nás nechtěla nechat žít.
"neodsuzuj vsechny zeny, bez toho aby si vedela co je k tomu cinu dohnalo" je pravda, že u rozsudku vraha se přihlíží k situaci, ale vždy nějaký ten trest dostane. Dokonce i zabití v sebeobraně se soudí (přesto že někoho k vraždě dohnala jeho situace....) To, že "situace nebyla dítěti nakloněna" nebo "aby netrpělo" prostě nedává lidem právo zabít dítě. Kdo jim dal právo rozhodovat o jiném životě??
Ať to zní jakkoli dogmaticky, já nemůžu jinak. Každý (až na výjimky) věděl, do čeho jde. Ať se jednalo o situaci, kdy se 16letá vyspí se svým klukem, nebo to byl manželský pár který touží po dítěti... Žádný z těchto nemá právo soudit to nenarozené dítě podle zdravotního stavu, na nich je jen ho láskyplně přijmout do rodiny. S tím by měl podle mého počítat každý, když už jednou začne (pokoušet se o dítě)... Pokud nepočítá, nemůže za následky zabít druhé.
Předchozí