| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pružná pracovní doba a delší mateřská dovolená - triumf feminismu? Určitě ne.

Suzann, já nevím, jaký systém je v GB teď (podle mě takřka žádná mateřská) a jaké velké jsou změny v souvislosti se zavedením "prorodinné politiky" zmiňované královnou. Zato je jasné, že v ČR je to zatím jednoznačně zaměřené na to, aby matky do práce nechodily, protože matkám (a někdy i tatínkům), které nemají hlídací babičky či dostatek peněz na soukromé hlídání (a to je velmi drahé)či možnost pracovat z domova vlastně neumožňuje pracovat do tří let věku dítěte a později pouze s dost velkými komplikacemi. Já osobně jsem na tom dobře,protože když byl prcek hodně malý, mohli jsme si dovolit zaplatit hlídací tetu. Pak jsem změnila zaměstnání, hlavně proto, že se mi trochu zpřeházely priority, podařilo se mi získat částečný úvazek a malý nastoupil ve dvou a půl letech do jeslí (jediné státní jesle na Praze 8). Teď je ve školce, ale nebýt toho, že mám stále částečný úvazek, flexibilní pracovní dobu,možnost pracovat z domova a manžela, který (pokud je v Praze) si může pracovní dobu uzpůsobit a tetu, která celkem ochotně pomáhá, nevím, jak bych to dělala. Plný pracovní úvazek se standardní pracovní dobou se v Praze absolutně nekryje s otevírací (spíše zavírací) dobou školek, pokud jde o děti do tří let, státní jesle jsou vyjímkou a soukromé jsou prostě hrozně drahé. Takže velká část matek prostě možnost výběru nemá - musí zůstat doma, ať chtějí nebo ne.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.