já nemám nic, proti maminkám na rodičovské dovolené, jsem taky jednou z nich. Všichni pořád mluvíte o tom, co je nejlepší pro dítě - a to je jedna věc - spokojená maminka - když je frustrovaná a nešťastná (tak se přesně po 4,5 letech doma cítím já - mám pocit, že mi krní mozek, mateřským centrům, které jsem tak ráda navštěvovala s první dcerou se teď statečně vyhýbám, myslím si, že není hřích, že mě na světě zajímají i jiné oblasti, než jsou moje děti, které miluji nade vše, ale nejsou jedinou náplní mého života. Teď už mám strach, že inteligenčně krním, proto se snažím něco dělat, něco, co nemá naprosto, ale naprosto nic společného s mými dětmi). Takže mi z toho plyne to, že pokud maminka chce být doma, tak ať je - bohužel s tím, že rodinné finance prostě dolů jdou (opravdu nelze srovnat to, když se maminka stará jen o dítě, a to, když chodí do práce a pak se ještě stará o dítě, mezi tyto dvě věci bych rovnítko nedala). A když chce jít do práce, tak pro tyto případy by měla být možnost si zajistit částečný úvazek + dost rozsáhlou síť školek - a to bohužel zatím není. Takže já nenadávám na výšku rodičovského příspěvku, ale celkově nad systémem, který matky diskriminuje.
Předchozí